Info for barnefotograferingInformasjon om fotografering av barn:

Med 21 års erfaring som mamma og i barnehage fra 2007 fram til 2017, har jeg god erfaring med mange barn. Noen er sjenerte, rolige, livlige, flaue, motvillige: her er jeg litt kameleon og skifter min tilnærming til akkurat ditt barn ut i fra personligheten. Sammen lager vi unike gode fotominner som dere vil sette enda større pris på etterhvert som barnet vokser til og bildene blir tidløse minner som er foreviget. Kanskje ønsker en ikke alle bildene på vegg: hos meg får alle et hefte med alle bildene inkludert i prisen. Om en ønsker det, kan en selvsagt oppgradere til et flottere album: se prisliste for mer informasjon.

Før fotoshooten:

Tenk over hvilke klær dere ønsker å ha på under fotoshooten. Kom i et sett klær som dere ønsker på bilder. Barn er generelt ikke glad i å skifte klær. Når det gjelder klær: bruk tidløse klær med rene og klare farger. For mye mønster gjør bildene mer urolige. Sørg for å booke en tid i studio hvor dere vet at barnet er opplagt. Generelt sett er det ikke en god tid for fotografering av små barn etter ca 15.30: da barn ofte er trøttere og mer uopplagt da. Pass på at barnet komme i god tid før formiddagslur eller etter luren om det passer bedre.

Under fotoshooten:

Jeg tar meg av å snakke med barnet, tøyser med det og blir kjent med det slik at vi sammen klarer å få det beste ut av akkurat ditt barn. Den beste hjelpen jeg har er at dere holder dere litt rolig og så tar vi det etter hvert under fotoshooten. Noen trenger at mamma eller pappa er like i nærheten, ofte er det god hjelp om mamma eller pappa er like ved meg når jeg fotograferer: da er det lettere at barnet ser i kamera. Her er det ingen fasit; men dette pleier å gå helt fint. Om ingenting fungerer, avtaler vi en ny fotoshoot, uten ekstra kostnad.


Etter fotoshooten:

I studio har jeg en skattekiste med små leker, ringer, biler etc: der får barnet lov å velge seg en premie etter fotoshooten. Dette er også en fin måte å motivere barnet underveis i fotoshooten: pleier å fungere flott. Det skal være koselig å være i studio og jeg håper at jeg får laget tidløse bilder som dere setter stor pris på i årene som kommer. Tiden går så alt for fort: men bildene har en alltid.

Selve bildene:

Innen 3 uker etter fotoshooten, vil dere få tilgang på et online galleri. Derfra kan dere laste ned bilder i lav oppløsning, som er inkludert i prisen. Hefte med alle bildene, som også er inkludert i prisen, er tilgjengelig for å bli hentet i studio etter avtale, evt kan jeg sende dette i posten. Ønsker dere å bestille andre produkter: kan dere selvsagt gjøre det på mail eller komme i studio, så kan jeg veilede dere om det er ønskelig. Her velger dere selv. Leveringstid vil variere fra produkt til produkt og litt sessongbetont: vil oppgi dette når dere bestiller.


Share