Informasjon for familiefotografering


Informasjon om fotografering av familier: 

Med 21 års erfaring som mamma og i barnehage fra 2007 fram til 2017, har jeg god erfaring med mange barn og familier. Noen er sjenerte, rolige, livlige, flaue, motvillige: her er jeg litt kameleon og skifter min tilnærming til akkurat deres familie. Sammen lager vi unike gode fotominner som dere vil sette enda større pris på etterhvert som alle vokser til og bildene blir tidløse minner som er foreviget. Kanskje ønsker en ikke alle bildene på vegg: hos meg får alle et hefte med alle bildene inkludert i prisen. Om en ønsker det, kan en selvsagt oppgradere til et flottere album: se prisliste for mer informasjon.

Før fotoshooten:

Tenk over hvilke klær dere ønsker å ha på under fotoshooten. Barn er generelt ikke glad i å skifte klær. Når det gjelder klær: bruk tidløse klær med rene og klare farger. Samkjør klær, gjerne dongeribukse og lys overdel eller hva dere trives i. Tenk på om dere ønsker å ha på sko, ha på like, sorte/nye sokker eller være barbeint. For mye mønster gjør bildene mer urolige. Sørg for å booke en tid i studio hvor dere vet at deres barn er opplagt. Generelt sett er det ikke en god tid for fotografering av små barn etter ca 15.30: da barn ofte er trøttere og mer uopplagt da. Pass på at barnet komme i god tid før formiddagslur eller etter luren om det passer bedre. Større barn (og voksne) tåler fint an fotoshoot på ettermiddagen. Har dere et kjæledyr som er en del av familien: bare ta det med. Hos meg er dyr hjertelig velkomne da de er en stor del av familien.

Under fotoshooten:

Jeg tar meg av å snakke med barn, tøyser med dem og blir kjent med dem slik at vi sammen klarer å få det beste ut av akkurat deres familie. Den beste hjelpen jeg har er at dere holder dere litt rolig og så tar vi det etter hvert under fotoshooten. Jeg synger med nebbet jeg har og tøyser; mest med fokus på barna: for vi voksne klarer jo som regel å samarbeide. Om ingenting fungerer, avtaler vi en ny fotoshoot, uten ekstra kostnad. Som regel pleier dette gå helt fint: men greit å ha en avtale om noe skjer.


Etter fotoshooten:

I studio har jeg en skattekiste med små leker, ringer, biler etc: der får barn få velge seg en premie etter fotoshooten. Dette er også en fin måte å motivere barnet underveis i fotoshooten: pleier å fungere flott. Det skal være koselig å være i studio.

Selve bildene:

Innen 3 uker etter fotoshooten, vil dere få tilgang på et online galleri. Derfra kan dere laste ned bilder i lav oppløsning, som er inkludert i prisen. Hefte med alle bildene, som også er inkludert i prisen, er tilgjengelig for å bli hentet i studio etter avtale, evt kan jeg sende dette i posten. Ønsker dere å bestille andre produkter: kan dere selvsagt gjøre det på mail eller komme i studio, så kan jeg veilede dere om det er ønskelig. Her velger dere selv. Leveringstid vil variere fra produkt til produkt og litt sessongbetont: vil oppgi dette når dere bestiller. 


Share