Informasjon om nyfødtefotografering


Informasjon om fotografering av nyfødte:

Med 21 års erfaring som mamma og i barnehage fra 2007 fram til 2017, har jeg god erfaring med mange barn. I tillegg har jeg deltatt på en rekke kurs og workshoper med spesialisering på sikkerhet og gode bilder av nyfødte. Sammen lager vi unike gode fotominner som dere vil sette enda større pris på etterhvert som barnet vokser til og bildene blir tidløse minner som er foreviget. Kanskje ønsker en ikke alle bildene på vegg: hos meg får alle et hefte med alle bildene inkludert i prisen. Om en ønsker det, kan en selvsagt oppgradere til et flottere album: se prisliste for mer informasjon. En nyfødtfotoshoot setter jeg av 3 timer til: som regel er vi ferdig på ca 2 timer: men flott om dere beregner god tid. Det er deres nyfødte baby som bestemmer alt.

Før fotoshooten:

Det er koselig å ha minne av seg selv som foreldre med den lille nyfødte: Tenk over hvilke klær dere ønsker å ha på under fotoshooten. Kom i et sett klær som dere ønsker på bilder. Søsken kan være med den første stunden, så kan kanskje pappa, besteforeldre/tante el ta med eldre søsken på lekeplass/kino/hjem el: for det er kjedelig å være i studio for større barn. I tillegg blir det et forstyrrende element for den nyfødte. Når det gjelder klær: bruk tidløse klær med rene og klare farger. For mye mønster gjør bildene mer urolige. Sørg for å booke en tid i studio hvor dere vet at eldste barnet er opplagt. Generelt sett er det ikke en god tid for fotografering av små barn etter ca 15.30: da barn ofte er trøttere og mer uopplagt da. Pass på at større barn kommer i god tid før formiddagslur eller etter luren om det passer bedre. Den nyfødte er det ikke så mye annet å gjøre enn å ta med: jeg pleier å få gode bilder uansett.Klær og annet en trenger i bildene:

Jeg har et rikholdig utvalg i klær, bleiebukser, luer, kroner, hårbånd, slips, hatter, tepper, korger, minibamser etc. Dere velger farger og klesplagg, så seter jeg dette sammen på en estetisk og helhetlig måte. Har dere noe dere ønsker å ta med: er det selvfølgelig helt i orden. Men erfaringsmessig vet jeg at det kan være nok å huske å komme med baby: alt annet er en bonus… Har dere et kjæledyr dere ønsker å ha med på bildene: bare ta det med. Vet hvor viktig alle familiemedlemmer er. Men for kjæledyrets del, bør det kun være i studio en kort stund. Ha gjerne med smokk, tilfelle barnet har et stort sugebehov: men jeg gir kun smokk om dere er enige i det. Husk bleier, våtservietter, klesskift til babyen, evt noe mat/drikke til dere voksne. Jeg har kaffe, te og vann i studio.

Under fotoshooten:

Når dere kommer i studio ønsker jeg at barnet får på ren bleie, får på de klærene dere ønsker å ha på, blir inntullet i et teppe (jeg har rene tepper i studio som ikke lager «vaffelmønster» i huden) og får litt mat. Jeg tar meg av babyen etter han/hun har fått litt mat.  Den beste hjelpen jeg har er at dere holder dere litt rolig og så tar vi det etter hvert under fotoshooten. Innimellom trenger litt hjelp til å sitte ved babyen: men dette vil jeg informere om underveis. Sikkerheten kommer foran absolutt alt.  Her er det ingen fasit; men dette pleier å gå helt fint. Om ingenting fungerer, avtaler vi en ny fotoshoot, uten ekstra kostnad. Da setter vi opp en ny avtale så raskt som mulig uten ekstra kostnad. Noen dager er det økedøgn el: ikke noe problem. Jeg kan ikke love en spesiell type bilder på forhånd: alle babyer er ulike. Men lover å lage nydelige bilder av akkurat deres baby.

Etter fotoshooten:

I studio har jeg en skattekiste med små leker, ringer, biler etc: der får søsken til den nyfødte få lov å velge seg en premie etter fotoshooten. Dette er også en fin måte å motivere barnet underveis i fotoshooten: pleier å fungere flott. Det skal være koselig å være i studio og jeg håper at jeg får laget tidløse bilder som dere setter stor pris på i årene som kommer. Tiden går så alt for fort: men bildene har en alltid.

Selve bildene:

Innen 3 uker etter fotoshooten, vil dere få tilgang på et online galleri. Derfra kan dere laste ned bilder i lav oppløsning, som er inkludert i prisen. Hefte med alle bildene, som også er inkludert i prisen, er tilgjengelig for å bli hentet i studio etter avtale, evt kan jeg sende dette i posten. Ønsker dere å bestille andre produkter: kan dere selvsagt gjøre det på mail eller komme i studio, så kan jeg veilede dere om det er ønskelig. Her velger dere selv. Leveringstid vil variere fra produkt til produkt og litt sessongbetont: vil oppgi dette når dere bestiller.Den vidunderlige nyfødte tiden! 
Share